Zverejnenie príspevku / stránky na vybrali.sme.sk Tlač / PDF príspevku / stránky

Moja úloha je informovať obyvateľov. Uvedomujem si, že pre niekoho je celá táto problematika frustrujúca, ale pre obyvateľov je to krok vpred, doslova vyslobodenie.

Problém s vodou má sídlisko 25 rokov. Bolo to len otázka času, kedy obyvatelia vyslovia názor, takto to pokračovať do nekonečna nemôže...

Konečne po množstve rokovaní a žiadostí sa podarilo urobiť posun vpred. Magistrát hlavného mesta SR – osobne riaditeľ kancelárie Ing. Gajarský, GIB – riaditeľka Ing. Zálešáková, konečne dostali tzv. pasportizáciu, teda ľudsky povedané finančné zdroje na riešenie problémov s vodou na sídlisku.

Písala som už v minulosti, že vodovodná sieť je vo veľmi zlom technickom stave a je nutná komplexná obnova, ale nielen to, je nutné doriešiť kolaudáciu, čo po toľkých rokoch je problém. V týchto dňoch sa rozbiehajú prvé rokovania, kde sa zvažujú všetky technické možnosti, ako vodovodnú sieť a kanalizáciu dať do takého stavu, aby bola prevedená pod správu a do majetku Bratislavskej vodárenskej spoločnosti a.s. (BVS). Som tomu nesmierne rada, a to aj preto, lebo veľmi podstatnú technickú pomoc sme dostali od Bytového družstva BA 3, osobne sa rokovaní zúčastnil predseda p. Vaško. Jeho zdokumentovanie problému pomohlo hľadať rýchle a účinné riešenie.

Sme na začiatku, ale už len to je povzbudzujúce, že konečne sa spojili inštitúcie a začali spolupracovať. Je najvyšší čas, pretože leto je ideálne na to, aby sa začalo na tomto probléme pracovať.



1 komentárov:

  1. Čo sa týka parkovania možno by pomohla rampa a karta... Vstup by mali povolený len ľudia čo majú trvalý pobyt a samozrejme autá písané na svoje meno... Tým pádom by neparkovali autá podnájomníci a ani firemné autá... Samozrejme aj tý ktorý majú pobyt a chceli by parkovať tak by platili mesačne poplatok trebárs 10€ za auto... To by pokrilo náklady na rampu... Taktiež by sa muselo jednať o rampu čo sníma aj ŠPZ aby sa karty nepožičiavali... Ten tip zaznamenáva aj vstup auta čiže ak vojde a chcel by prehodiť ŠPZ na iné auto nepomohlo by mu to... Špekulanti sú rôzny... Narážam konkrétne na ulicu od domu 22 k Vojenským Stavbám... Čo to sledujem je tu minimálne 20 a viac aút ktoré by uvoľnili miesto... Dalo by sa to vytvoriť aj na smer od domu 18 až dozadu... Riešenie to je a ak by sa platil mesačný poplatok určite by to bolo aj plus... Prvé náklady by boli väčšie no keď by bola rampa splatená tak by sa za peniaze mohlo dávať dokopy sídlisko... Ak by rampu zafinancovala MČ Rača tak by to bolo ešte lepšie... A máme aj fondy a myslím si že ľudia čo tu bývajú 25rokov by nemali výhrady že dajú nejaký symbolický poplatok... Trebalo by to otvoriť skúsiť prekonzultovať na poradách ale šanca by na to bola...

    OdpovedaťOdstrániť