Zverejnenie príspevku / stránky na vybrali.sme.sk Tlač / PDF príspevku / stránky

Našu kauzu parkoviská už sleduje množstvo ľudí, predovšetkým obyvatelia Šájb, Rače, Krasňan i všeobecne Bratislavčania. Pevne verím, že naďalej píšu, čítajú všetko podstatné anonymovia, ktorí tak bravúrne ovládajú právne kľučky, teoretizujú a diskutujú donekonečna, tliachajú dve na tri a dožadujú sa toho, aby sa mediálne zviditeľnili.

Dočkali sme sa aj útokov na naše snaženie a pritom sa len dožadujeme vyvliecť sa z mnohoročného bordelu, ktorí spôsobili úradníci a politici, čo za nekvalitnú prácu brali nemalé peniaze. Dokonca sú tu aj indície, že tento stav zámerne udržovali pri živote a niekoľko rokov plánovali tento parkovací biznis. Myslím si, že každý obyvateľ sídliska má nárok žiť kvalitný život, veď si odkúpil byt do súkromného vlastníctva a má tiež nárok parkovať pred svojim bytom, má nárok na funkčné chodníky, vstupy do mopedární, má zo zákona právo na kontajnerové stojiská (zákon 182/1993 Z.z.) a tiež má samozrejme právo mať prístup k svojmu domu a na sídlisko (prístupové komunikácie). Nemal by sa vôbec starať, komu čo patrí, automaticky by mal mať tento servis – veď platí dane.

Nepopieram, že v poslednej dobe je v Bratislave a okolí pravidlo, že k bytu je k dispozícii parkovanie za peniaze. Pristúpime na túto formu až vtedy, keď bude všetko okolo parkovacích státí transparentné. Niekoľkokrát som iniciovala stretnutie so starostom Mgr. Pilinským (dvakrát sme aj o celom sídlisku diskutovali). Je ale veľmi prapodivné, že až po liste, ktorý iniciovala súkromná firma Blackstorm Group, s.r.o. (BSG), ktorá informovala MČ Rača, a to menovite Mgr. Pilinského, že vypršala doba a firma Pohotovosť s.r.o., ktorá im peniaze na nákup uvedených parkovacích státí požičala, sa dožaduje svojich peňazí. Až po tomto ataku sa až hystericky začalo rokovať, telefonovať, zvolávať mimoriadne zastupiteľstvo, a to v čase, kedy väčšina obyvateľov bola na dovolenkách. Prečo asi? Tento neúmerný tlak bol predovšetkým na nás, čo sa v tejto kauze angažujeme. Veď my obyvatelia sme si zvolili poslancov a starostu na to, aby hájil záujmy nás občanov a nie riešil nezdar v podnikaní súkromnej firmy BSG. Dúfali sme v posun v našej kauze, dúfali sme, že práve nám obyvateľom sa bude pomáhať, už len preto, lebo je to vo verejnom záujme naprávať nedostatky z minulosti. Poslanci za MČ Rača správne pochopili situáciu a na mimoriadnom zastupiteľstve nepodporili snahu prekryť a legalizovať tento prapodivný obchod. My obyvatelia sme tiež nijak zvlášť neocenili neustále manipulovanie s cenami za jedno parkovacie státie. Pôvodná dohoda bola 2.990,- € za jedno parkovacie miesto (102 státí, prístupová cesta a stojisko pod kontajnermi). Neskôr sa uvažovalo, že by sa do balíka 300.000,- € zmestilo 120 parkovacích státí, ostali by len parkoviská, ktoré boli prenajímané v minulosti magistrátom, že budú naďalej ponúkané do súkromného vlastníctva. Taktiež bola pripravená písomná zmluva, kde bola informácia, že jedno parkovacie miesto sa skladá s pozemku a stavby, pričom stavba bola ohodnotená na 1 €. O čom to hovorí?? Aj toto nás obyvateľov presvedčilo o fakte, že uvedená firma nemá podchytenú stavbu, ale len a len pozemok. Ak by si obyvateľ na priamo zakúpil parkovacie miesto, malo to byť za sumu 3.600,- €.

Predstavte si, že na sídlisku by sa teda vytvorili miesta na parkovanie zadarmo, za poplatok MČ Rača, a tiež miesta súkromné. Čo by sa stalo? Nič. Len by sme sa pozabíjali, pretože logicky by každý chcel parkovať tam, kde nemusí nič platiť.

Očakávame, že sa konečne na základe podania na prokuratúru bude naša kauza preverovať odborne, v pokoji a bez politických manipulácií. Snažím sa tomu veriť. Nemáme dôveru v magistrát hl. mesta, GIB mlčí, Ministerstvo hospodárstva tvrdí, že sa dražili len pozemky, nikdy nie stavby, likvidátor nekomunikuje na tému, komu patrí pozemok a komu stavba. Firma BSG píše hlúpe až infantilné listy do bánk, do realitných kancelárií, kde kade. Útočí a fakty prekrúca. A čo MČ Rača?? Budem veľmi rada, keď pochopí, že je nutné spolupracovať, pomáhať nám a naprávať chyby predchodcov. Nepolitikárčiť, komunikovať. Lebo od leta je zase úplné ticho. A čas beží.......

Dagmar Gelingerová




5 komentárov:

  1. Dobrý večer,
    čo je obsahom tých listov, ktoré BSG píše do bánk a kade-tade ? Čo s tým majú banky ?
    Čo má byť výsledkom prešetrovania prokuratúrou ?
    Zmení výsledok vyšetrovania aktuálny vlastnícky stav, alebo je to zbytočná aktivita, lebo nám dochádzajú možnosti ?
    Ako može tvrdiť Ministerstvo hospodárstva, že boli dražené len pozemky, ked MČ Rača aj Magistrátu bola predložená zápisnica v ktorej bolo jasne napísané, čo bolo predmetom dražby a teda v nej boli uvedené aj stavby ?
    Ešte do nedávna som do Vás pani Gelingerová vkladala nádeje aj ja, ale po tom, čo tu píšete, mám pocit, že práve Vy ste tá, ktorá tu situáciu mlží, zneprehladňuje, skresluje a manipuluje s faktami ?
    Nesnažíte sa len udržovať napätie v celej kauze ?
    Nie ste to náhodou Vy, ktorá sa už v úvode tohoto článku snaží obyvateľom podsunúť myšlienku, že kúpou bytu do osobného vlastníctva majú automaticky nárok na bezplatné parkovanie, odvolávajúc sa na to že je to štandardom ? By som si dovolila tvrdiť opak, štandardom je za parkovanie platiť, bezplatné parkovanie je už len veľmi ojedinelé a aj to už len v niektorých mestách. Prečo sa nám snažíte podsunúť myšlienku, že tým, že platíme dane máme nárok na všetko naokolo ? Nie že by to nebolo super, kedy to tak bolo, ale ja nemam pocit, že platím daň za parkovacie miesto, kedže ho nevlastním.
    Prečo sa nám snažíte podsunúť myšlienku, že nám niekto berie chodníky a vstupy do mopedární ? Do dnešného dňa sa ku mne nedostala žiadna informácia, že by nám ich chcel niekto vziať. Teda okrem tých informácií, ktoré ste Vy sama prezentovala vo všetkých možných médiách, kde ste sa pohoršovala nad tým, že nám chce spoločnosť BSG zabrániť vstup do sídliska a našich obydlí. Strašila ste nás touto informáciou prostredníctvom médií niekoľko mesiacov. A po nahliadnutí do Katastra nehnuteľností, zistím že žiadne z týchto pozemkov a stavieb o ktorých ste tvrdila že nám zahatajú spoločnosť BSG nevlastní a keď si to tak v hlave premietnem, tak ani nikdy nespomínali, že urobia to, čím ste nás Vy strašila. Oni sa starajú akurát o tie parkoviská, ktoré sa nám snažia za každú cenu predať aby si zaryžovali, ale nikdy to neboli oni ktorý nás strašili s tým, že nám zakážu vstup do sídliska či našich domovov. Oni nám chceli akurát tak zabrániť parkovať.

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Pani Gelingerová, veď Vy si protirečíte už v druhej vete tohto článku. Ako sa môže anonym zviditeľniť. Zatial to vidím tak, že sa zviditeľnujete akurát vy sama. Ci už týmito článkami v ktorých aj priemerný človek a dokonca nemusí byť ani o celej kauze podrobne informovaní s použitím štipky zdravého rozumu vidí, že nám podsúvate nepravdivé informácie a prekrúcate fakty, alebo vašimi tvrdeniami vo všetkých možných televíziách, v ktorých vyslovene klamete.
    Ako Vám možeme veriť, že sa snažíte robiť niečo pre nás, keď jasne vidím že Vaše tvrdenia skreslujú skutočnosť.
    Čím nás viete presvedčiť, že naozaj je pravda, to čo tvrdíte vy ? Čím nás viete presvedčiť, že právo je na našej strane, a máme šancu a možnosti niečo zmeniť, keď sa sama nevjete jasne, neskreslene a transparentne vyjadriť a protirečíte si ? Presvečte ma, že máte pravdu v tom čo tvrdíte, lebo zatial nič z toho čo ste tvrdila, pravda nebola, a ničím ste ju nedokázali podložiť. Najprv ste nám x mesiacov tvrdili, že existujú dôkazy a dokazy máme a nevjem co všetko možné, ale dodnes ste na magistrát nič nepredložili čo by dokazovalo vaše tvrdenie, potom sa divíte že magistrát sa snami nebaví a teda budeme tu kričať, že nemáme v neho doveru. Keď teda máme tie jasné dôkazy, prečo ideme kauzu prešetrovať prokuratúou ? A ešte doplníte dodatok, že "dúfame" Aké alebo ktoré dôkazy o vlastníctve a nevlastníctve sa prešetrujú prokuratúrou ? Teda aký možný výsledok sa očakáva od prešetrenia prokuratúrou ? To že či niekomu prináleží alebo neprináleží vlastníctvo ? To asi tažko, na to nemusí byť človek právnik aby videl, že je to nezmysel. Jediné, čo prokuratúra može prešetrovať, je to, či sa niejaký chudák úradníček, ktorý je dnes už pravdepodobne na dôchodku, pokial samozrejme ešte žije, nedopustil niejakého prešľapu, za ktorý by mal teraz pikať. Prepáčne, ale na tomto sa ja dodielať niemienim. Mne je úplne ukradnutý niejaký úradníček, kedže situáciu, teda vlastníctvo parkovísk už to nezmení, a nadalej tu budeme mať problém s predajom parkovísk. Prečo odvraciate pozornosť od skutočného problému ktorý sa nás priamo dotýka na pre nás nepodstatne veci ? Prečo sa konkrétny problém konečne nerieši ? Na čo sa čaká ? Kým dojde BSG trpezlivosť a naozaj na nás pritlačí, až nás to bude fakt mrziet ? Potom co ? Potom sa mame komu podakovat ? Vám, lebo situacia ktora sa mohla riesit, sa neriesila, lebo ste riesili miesto toho nezmysly ?

    Inak bola by som celkom rada, keby ste sa mi aj vyjadrili.
    Dakujem, Iva.

    (velmi rada by som nevystupovala ako anonym, ale nemam email na google)

    OdpovedaťOdstrániť
  3. pre Iva 10.9.2013 1:25:00

    Iva, podmienkou neanonymného vystupovania v tejto diskusii nie je e-mail na google. máte dve možnosti, ako svoje komentáre podpisovať: 1) v menu "Komentovať ako" vybrať položku "Názov/URL" - v zobrazenom dialógovom okne môžete zadať svoje meno aj (nepovinne) adresu svojej stránky, ak nejakú máte, 2) podpísať sa priamo do komentára - za "Iva" stačilo pridať priezvisko. na to, že píšete rozsiahle komentáre je zvláštne, že Vám nezišlo na um také jednoduché riešenie...

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Dobrý deň, skutočne neviem prečo ľudkovia útočíte. Kľud budem odpovedať postupne anonym č 1
    - BSG písala list všetkým bankám a realitkám kde obyvateľom chcú komplikovať život pri hypot. úveroch,
    - nemám nič proti parkoviskám za peniaze, ale ako kupca chcem mať jasno komu budem platiť za pozemok a komu za stavbu. Vy nie? V minulosti sme si odkupovali byty a pozemky boli štátne a potom zase nie. Je to poučenie z minulosti, je v tom neporiadok a je tam dodnes.
    - prokurátor by mal urobiť vo veci jasno a objasniť koho čo je,
    - MH je nadriadený orgán nad likvidátorom a musí mať informácie ako to v skutočnosti je,
    - nepodsúvam nič ak nesúhlasíte s tým o čom v dobrej viere píšem zakúpte si parkovisko od BSG,
    - nemanipulujem len som myslela že zo schôdzí v dome ste informovaná že chodníky, vstup do mopedární, pozemky okolo domov sú predmetom ďalších dražieb. Dražby sa nezastavia na LV štrkopieskov je pozemkov dosť. Ani ja ani vy tomu nezabránite.Načo to bude kto kupovať??? Položte si otázku asi za účelom zisku nie? Dnes ešte nik nevie načo to bude niekomu....
    Ale my tam máme vštky inžinierské siete tak je logické že sa musíme brániť.
    - vstup na sídlisko komunikácie nie sú odovzdané pod správu MČ Rača zo zákona je to povinné a MČ ich má spravovať aj v lete aj v zime. A fakt je že jedna komunikácia je v súkromných rukách vydražená. Preverte si to na internete. Načo by ju niekto kupoval?? Ja predsa netvrdím že f BSG má zakúpené hlavné komunikácie. Je to iná firma.
    - ja netvrdím že firma BSG niečo teraz zahatá,ale písala o tom v listoch kt. boli na domoch a ja som osobne bola pri tom, kedy ma majitelia presviedčali že mapujú autá ktoré stoja na uvedených parkoviskách.
    Je pohodlné niekoho odsúdiť však. D

    OdpovedaťOdstrániť
  5. Pani Iva,
    - ja nie som váš nepriateľ,informujem len o kauze ako pokračuje,
    - zakúpte si parkovisko priamo od f. BSG a je to vyriešené,
    - ja nie som vyšetrovateľ, právnik, BSG, úradník, politik, poslanec ja nemusím nič dokazovať. Prečo by som ja vám mala niečo objasňovať??? Ja ako občan sa pýtam a inštitúcie majú riešiť a odpovedať, objasňovať....
    - spracovaná bola celá chronológia prípadu, presné body ako čo sa má urobiť, ako stav napraviť, ako riešiť, priložené boli aj doklady rozposlané boli jak úradníkom, magistrátu, politikom a čo sa stalo...nič,
    - otázka vaša na čo sa čaká ??? Na prokuratúru, ktorá rozhodne ako sa bude celá kauza parkoviská riešiť,na geometrický plán presné zameranie inžinierských sietí sídliska kt. sľúbil urobiť starosta Pilinský, na prevzatie komunikácií pod správu MČ Rača aby sa na zimu konečne prístupové cesty spravovali, na zastavenie dražieb nových aby nám neodpredávali pozemky a stavby na nich, ktoré sú dôležité pre šajbárov.
    Tak to len v kocke

    OdpovedaťOdstrániť